4. У країнах СНД, а саме в Україні та Росії, останнім часом набула популярності «вкладчина»
Це точно, що - що, а на теренах СНД складчина попитом точно обділена не буде :ROFL:
Тому тут буде більш актуальним своєрідний гібрид, який врахує усі перепони та менталітет західного користувача та нашого, з пострадянського простору.
Не знаю як зараз з Joomla, та в сфері електронної комерції, в 99% випадків, клієнти замовляють оригінальний продукт. Потім на базі цього продукту можна зробити універсальний і викласти його в маркетплейс для пасивного доходу. Відсотків 40% покупців звертаються за додатковими допрацюваннями. Іноді, частина напрацювань йде в базову поставку і цикл повторюється.
Я до того, що реалії трошки інші на мою думку, як розробника. Попит буде, бо є відповідні теми на форумі, але аудиторія попиту буде доволі обмежена бо одній половині потрібен унікальний конкурентний продукт (і часто закритий) іншій - продукт для перекопаного початківцями ядра CMS. Універсальні ж продукти типу Sobi, VirtueMart, etc. вже давно наповнили офіційні каталоги.
надання старту, шляхом зібрання коштів на розвиток продукту.
Як і де зберігатимуться кошти?
Що відбуватиметься, коли кошти не будуть накопичені у повному обсязі?
Яка форма організації фонду - приватний вклад, ТОВ, чи ФОП?
ПО/ФОП я не позаздрю, а ведення ТОВ на копійках навряд чи покриє збитки. На мою думку, працюючи з дрібними платежами, набагато зручніше організувати фонд у BitCoin. У такому разі, роботу платформи можна буде повністю автоматизувати і виключити людський фактор, мінімізувати ресурс на обслуговування. Оплату і виплати - проводити в зручній валюті.
У будь якому разі, щоб дізнатись, треба зробити. Спільнота має авторитет і високий показник довіри аудиторії - це вагомий аргумент. По-друге, набагато зручніше перейти по лінку в головному меню, аніж шукати подібні теми по гілкам форуму і читати хто кому що повинен і кому можна довіряти.
Ось тільки описані реалії у сфері розширень потребують обережності на старті. ІМХО не треба ніяких наворотів, просто взяти готовий скрипт і розмістити посилання на видному місці, можливо дизайн доопрацювати. А далі видно буде.